Het Role Model programma

Verschillende supply chain professionals leren van elkaar
Een diversiteit aan professionals Supply Chain en Logistiek worden aan elkaar gekoppeld. Binnen dit programma streven wij naar een buddy systeem waarin complementaire achtergronden elkaar ontmoeten en inspireren. De diversiteit wordt in de breedste zin benut, waarbij de verbinding gelegd wordt tussen verschillende profielen. Denk hierbij aan gender, nationaliteit, religie, etniciteit, discipline, industrie, leeftijd, cultuur, niveau etc. Door elkaar uit te dagen op verschillende thema's die voor beide partijen op een andere manier relevant zijn en zo tot nieuwe inzichten te komen. Een buddy systeem is een effectief middel om professionals in verschillende carrière fases een stap verder te helpen. Een rolmodel kan je helpen je netwerk uit te breiden, je carrièrekansen te vergroten en steviger in je schoenen te staan.

Wat is het doel van het programma?

Diversity Works wil diversiteit in de breedste zin benutten. Naast de zichtbare verschillen zoals leeftijd, geslacht en huidskleur geldt dit ook voor de onzichtbare verschillen zoals ervaring, overtuigingen, seksuele geaardheid of culturele achtergrond. Het programma wil hierin faciliteren en handvatten bieden. Enerzijds om mensen met elkaar te verbinden, maar ook een structuur en werkwijze mee te geven, zodat alle partijen zoveel mogelijk uit de verbinding kunnen halen.

Hoe werkt het programma?

Het programma begint met een speeddate event waarin alle deelnemers elkaar ontmoeten. Op basis van die ontmoeting bepaalt iedereen zelf met wie ze een mentor en mentee koppel vormen, waarbij Diversity Works helpt om de juiste match te maken. Ook bepalen ze zelf hoe vaak ze elkaar opzoeken, waarbij wij wel een steuntje in de rug aanbieden met bijvoorbeeld een checklist of coaching tips. Daarnaast organiseert Diversity Works enkele online en fysieke bijeenkomsten om de ontwikkeling verder te faciliteren.

De voordelen van het programma?

De mentor en mentee zijn role model voor elkaar. Jonge professionals kunnen leren van de ervaring van mensen die al verder in hun carrière zijn. Ervaren professionals kunnen meeliften op het enthousiasme en de nieuwe (vakinhoudelijke) kennis van het opkomend talent. Een wederzijds gunstige relatie is het streven. In 2022 hebben wij een succesvol traject afgerond, waarin de focus lag op vrouwen. In 2023 willen we het traject breder openstellen. Alle deelnemers van 2022 hebben zich positief ontwikkeld en hielden er ook nog een waardevolle contacten aan over.

Meld je aan als mentor

Ben je al een senior professional binnen Logistiek of Supply Chain en lijkt het je leuk om mentor te zijn voor een branchecollega? Als mentor help je jouw mentee groeien op professioneel niveau en leer je ook nog eens van hem of haar.
MELD JE AAN

Meld je aan als mentee

Ben je werkzaam binnen Logistiek of Supply Chain maar loop je weleens tegen uitdagingen aan en weet je niet zo goed met wie je die kunt bespreken? Als mentee kies je een mentor met wie je kunt sparren over vakinhoudelijke uitdagingen (en meer).
MELD JE AAN