Diversiteit & Inclusie als groeiversneller

Dit evenement heeft plaatsgevonden op 12 april 2022.  Bekijk hier de aftermovie!

Houd onze LinkedIn pagina in de gaten voor komende events. 

Volg Diversity Works op LinkedIn
Je bent van harte uitgenodigd op dinsdag 12 april 2022 tussen 16:30 en 21:30 voor een exclusief diner met het thema Diversiteit & Inclusie als groeiversneller voor Supply Chain en Logistiek. Verschillende businessmodellen worden met elkaar vergeleken om de praktische impact te toetsen. De ‘hoe dan?’ vraag wordt blijft zeker niet onbeantwoord. We stellen je graag voor aan een bijzondere samenstelling van top-bestuurders, sprekers en initiatiefnemers:

Vincent Weijers

Vincent Weijers is niet alleen COO van bol.com, hij is ook al jaren bijzonder maatschappelijk betrokken. Vincent geeft hier invulling aan door een indrukwekkende trackrecord met functies als penningmeester en secretaris van de Maarten van der Weijden Foundation, voorzitter RvC van Chassé theater en Global Management Boardmember van GS1. Bovendien vervulde hij diverse topfuncties bij Unilever en bij zorgbedrijf Mediq. Vincent deelt tijdens deze avond dan ook zijn ervaringen en uitdagingen die gepaard gaan met een hard groeiende logistieke organisatie en met name die van bol.com. Welke maatschappelijke impact heeft zo'n groeiende organisatie? Welke rol speelt D&I in zijn operationele strategie? Hoe wordt er al in de design fase van nieuwe warehouses rekening gehouden met een diverse medewerkers? En welke onderwerpen houden hem bezig die vragen om een bredere aanpak in de sector of op maatschappelijk niveau?

Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck staat bekend om zijn scherpe uitspraken op het gebied van D&I. Hij leidt tijdens deze avond een discussie om er met het publiek achter te komen waar de sector Logistiek en Supply Chain staat rond het thema D&I. Wat betekent dit concreet voor onze branche? Waar kan het echt haar werk doen als groeiversneller van resultaat? Hoe vertalen we dit naar een praktische invulling? Dit gaat zeker over een goede balans tussen mannen en vrouwen in een organisatie. Maar deze avond gaat ook over de bredere vraagstukken rond D&I, zoals het aantrekken van chauffeurs en magazijnmedewerkers in een krappe markt. En de huisvesting van grote groepen arbeidsmigranten in kleine gemeentes in combinatie met krapte op de woningmarkt.

Elisabeth Stevens

Elisabeth Stevens is COO van zonne-energiebedrijf Sunrock, dat werkt aan CO2-neutraal Europa. Niet met muizenpasjes. Sunrock maakt meters. Letterlijk. Door de daken van gigantische bedrijfspanden om te toveren tot zonneparken en zo zelfvoorzienend te maken. Sunrock is binnen een aantal jaar uitgegroeid tot marktleider in Nederland en binnenkort Europa. Een scale-up dus. Met bijbehorende uitdagingen en verantwoordelijkheden. De energietransitie is een gigantische maatschappelijke uitdaging die iedereen raakt. Dat vraagt om inspanning van alles en iedereen. Tegelijk is er op dit moment een tekort aan zowel materiaal als mensen. Om in zo'n omgeving tot concrete oplossingen te komen is een inclusieve benadering essentieel op alle niveau's.
“Oplossingen moeten divers en veelzijdig zijn”, aldus Elisabeth. “Daarom vind ik het zo belangrijk en intellectueel stimulerend om te werken met getalenteerde mensen met verschillende achtergronden. We hebben de perspectieven van elke generatie en gemeenschap nodig om de beste oplossingen te vinden en ervoor te zorgen dat er een pijplijn van talent voor de toekomst is om het werk dat we zijn begonnen voort te zetten.”

Dominique van Wijnen - Jansen & Elise Gerritsen

Als bevlogen kartrekkers van de stichting Diversity Works delen zij hun zakelijke en persoonlijke ambitie om deze stichting door te laten ontwikkelen naar het expertisecentrum voor de sector Logistiek en Supply Chain op het gebied van D&I. De grote lijnen voor de koers en richting zijn bepaald. Het mentoren-en-mentee programma is gestart, de events worden goed bezocht en binnen het onderwijs worden er stappen gezet in het ontwikkelen van een diversiteitscan. Kortom, de stichting komt op stoom! Tijdens deze avond dagen zij het publiek uit om met hen mee te denken over de volgende groeistap. Waar kan de stichting echt het verschil maken? En wat is daarvoor nodig?

Dit evenement heeft plaatsgevonden op 12 april 2022. 
Houd onze LinkedIn pagina in de gaten voor komende events.

Volg Diversity Works op LinkedIn